AFP or licensors

Autobouwer Jaguar gaat volledig elektrisch tegen 2025

Het Britse luxewagenmerk Jaguar gaat over 4 jaar alleen nog elektrische auto's maken. Er komen ook volledig elektrische varianten van de Land Rover-terreinwagens. Dat heeft de topman van de beide Britse automerken net bekendgemaakt.

Het stuurwiel bij de Britse zustermerken Jaguar en Land Rover wordt radicaal omgegooid: Jaguar zal over 4 jaar alleen nog elektrische auto's maken en er komen ook volledig elektrische Land Rovers.  De eerste volledig elektrische Land Rover is gepland voor 2024.

Dat heeft Jaguar Land Rover-topman Thierry Bolloré zonet bekendgemaakt tijdens een online persconferentie, waarin hij zijn toekomstrategie uit de doeken deed. 

Ook waterstof

Met de nieuwe strategie wil Bolloré Jaguar en Land Rover herpositioneren naar een “electric-first business”. De productie van beide merken moet tegen 2039 bovendien volledig CO2-neutraal verlopen. 

De autobouwer bereidt zich, als deel van die ambitie, ook voor op waterstofaandrijvingen. De ontwikkeling daarvan is aan de gang en de eerste prototypes worden de komende twaalf maanden verwacht.

De topman geeft voorts mee te willen focussen op waardecreatie. De klemtoon moet liggen op kwaliteit en winstgevendheid, boven volume, klinkt het. De samenwerking met de andere bedrijven van de Indiase Tata Groep, waar Jaguar en Land Rover deel van uitmaken, zal ook intenser worden.

Bekijk hier de volledige persconferentie (in het Engels):

Meest gelezen