Radio 2

Kinderopvang Poperinge moet uitbreiden in krokusvakantie

In Poperinge is het deze week druk in de stedelijke kinderopvang. Er moest zelfs extra plek gezocht worden om die te organiseren. "Door de coronacrisis wordt er tijdens schoolvakantie minder een beroep gedaan op grootouders en dan zoeken ouders een coronaveilig alternatief om hun kinderen op te vangen", zegt schepen Loes Vandromme (CD&V).

Er zitten deze krokusvakantie vooral meer jongere kinderen in de kinderopvang van de stad Poperinge. Normaal worden er ongeveer 85 kleuters en kinderen uit het 1ste en 2de leerjaar opgevangen. Dat zijn er nu ongeveer 135. 50 meer dus. En dan nog is er een wachtlijst.

lees voort onder foto

Radio 2

Om alles coronaveilig te organiseren worden de kinderen opgesplitst in verschillende bubbels. Daardoor is er meer plaats nodig. Naast de normale kinderopvang in IBO Hopsakee wordt er daarom op nog 3 andere plaatsen opvang georganiseerd: in het dienstencentrum, De Speelveugel en CC Ghybe.

lees voort onder foto

Radio 2

Loes Vandromme, schepen van kinderopvang in Poperinge: "Er zijn meer kinderen geboren de voorbije jaren. Bovendien merken we dat ouders ook een veiliger alternatief zoeken voor opvang bij grootouders. Dat kunnen ze hier zeker vinden tijdens de krokusvakantie. Al is ‘vakantie’ niet echt het juiste woord voor onze medewerkers, want het wordt drukker dan ooit. Vanaf de uitbraak van de coronacrisis zijn ze nooit echt gestopt. Zelfs tijdens de sluitingsperiode van de scholen moesten ze in opvang blijven voorzien. Ze staan altijd klaar voor onze kinderen.” 

Meest gelezen