Kunstenares maakt portrettekening met coronalokken van Bart Tommelein (Open VLD): "Ik wou zijn krullen echt bemachtigen"

Kunstenares Chantal Oreel is van plan om een portrettekening te maken met de geknipte coronalokken van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) van Oostende. Hij liet zijn coronacoupe afgelopen zaterdag knippen op de eerste dag dat de kappers weer open mochten.

Oreel zit in haar derde jaar tekenkunde in de kunstacademie. Nu moet ze als opdracht een portrettekening maken. Ze koos ervoor om een bekende kop te gaan tekenen. De keuze voor burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) was snel gemaakt, omdat ze zelf in Oostende woont. 

"Afgelopen donderdag keek ik naar de Facebook Live van de burgemeester. Daarin vertelde hij dat hij zaterdag naar de kapper ging", legt Chantal uit. "Er ging bij mij een lichtje branden. Ik wou zijn geknipte haren proberen te bemachtigen. Ik heb hem na de livestream een bericht gestuurd via sociale media met de vraag of ik zijn coronalokken mocht hebben om er een portrettekening van te maken. Ik weet nog niet exact hoe het er zal uitzien, want ik ben nog aan het brainstormen. Maar ik heb al een idee."

Bekijk hier een fragment uit "Het Journaal" van 13 februari 2021 over Tommelein die zijn coronalokken laat knippen (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Het kunstwerk zal achteraf geschonken worden aan de burgemeester

Kunstenares, Chantal Oreel

De kunstacademie

Chantal volgt sinds 2018 een opleiding tekenkunde aan de kunstacademie in Oostende. "Toen ik jong was, hebben ze me aangeraden om plastische kunsten te volgen, maar ik heb dat dan toch niet gedaan. Ik heb wel muziekschool gevolgd. Dus voordat ik aan de opleiding begon, had ik eigenlijk nog nooit getekend of geschilderd. Mijn zoon heeft me dan toch kunnen motiveren om een opleiding tekenkunde te volgen. Hij woont in het buitenland en ik miste hem enorm. Ik voelde een soort van leegte, daarom raadde hij me aan om toch een bezigheid te vinden." 

Chantal hoopt om het kunstwerk dit schooljaar af te hebben, al kan dat ook eerder zijn. Daarna zal ze het schenken aan de burgemeester zelf.

De geknipte lokken van Tommelein.
Chantal Oreel

Meest gelezen