Monument voor 73 slachtoffers van vliegtuigcrash onthuld in Berg

In Berg bij Kampenhout is vanmorgen een nieuw monument onthuld. Het herdenkt de slachtoffers van de crash van een Boeing 707, vandaag exact 60 jaar geleden.

Het is vandaag precies 60 jaar geleden dat in Berg bij Kampenhout een Boeing 707 van Sabena neerstortte. Bij die crash kwamen 73 mensen om het leven, onder hen het voltallige Amerikaanse kunstschaatsteam. Het vliegtuig vloog van New York naar Praag en zou een tussenlanding maken in Zaventem. Maar door een technisch defect aan de besturing stortte het dus neer op een witloofveld in het dorpje Berg.

Herdenkingsmonument

Vandaag om 10.05 uur werd in Kampenhout een nieuw monument onthuld in het veld waar het vliegtuig crashte, met de namen van de slachtoffers op. Wegens de geldende coronamaatregelen vond de herdenkingsceremonie in beperkte kring plaats. Burgemeester Kris Leaerts (Team Burgemeester) gaf een korte speech: “Vandaag hebben we het monument is zeer beperkte kring onthuld. Maar ik roep iedereen op om later op deze plaats langs te komen en even stil te staan bij wat zich hier heeft afgespeeld.”

Ook Juliette Pelgrims, de echtgenote van het slachtoffer dat zijn been verloor, legde een krans neer, samen met Kevin Cleynhens, die een boek schreef over de gebeurtenis. De “Last Post” werd ook gespeeld.

 

Meest gelezen