Radio 2

Vanessa Chinitor maakt minitournee langs wzc's: "De mensen glimlachen en maken gebaren, dat is echt fijn"

Zangeres Vanessa Chinitor, ooit Belgiës hoop op het Eurosongfestival, is bezig aan een minivalentijnstournee. Ze zingt in openlucht voor 21 woonzorgcentra in Vlaanderen en Henegouwen. De bewoners genieten van achter hun raam. "Ik heb ze ooit nog zien optreden op het Eurosongfestival en nu staat ze hier", zegt een bewoonster van Sint-Jozef in Kortrijk.

Vanessa Chinitor toert 7 dagen langs verschillende woonzorgcentra. Het zijn gratis valentijnsconcerten, aangeboden door busmaatschappij Coach Partners waarmee Chinitor samenwerkt. De Kortrijkse maatschappij verzorgt heel wat busvakanties voor senioren, iets wat in deze periode niet mogelijk is. 

Coronaveilig optreden

Chinitor brengt een volledig coronaveilig optreden van een half uur. Vandaag is ze in Kortrijk, Wervik en Menen aan het werk. Een openluchtconcert waarbij het publiek van achter het raam meegeniet. Vanessa Chinitor: "Je ziet als ik aan het optreden ben dat de mensen opfleuren. Als zij gelukkig zijn, dan ik ook. Het valt echt goed mee. Ik was wat bang omdat het moeilijk is om interactie te krijgen. Maar ze glimlachen en maken gebaren, dat is echt wel fijn." 

"Like the wind" in de regen

De oudere generatie is Vanessa Chinitor nog niet vergeten. Vooral haar nummer "Like the wind" kan iedereen nog meezingen. Het was haar inzending voor het Eurosongfestival in 1999. "Hopelijk steekt er de komende uren wat wind op, zodat de regen verdwijnt", aldus Chinitor.  

Radio 2

Meest gelezen