Radio 2

Broodzakken moeten Picanol in Ieper aan extra personeel helpen

Weefgetouwenproducent Picanol in Ieper zoekt extra personeel en doet dat op een originele manier. Ze lieten maar liefst 25.000 broodzakken bedrukken waarop de vacatures staan.

"In normale coronavrije tijden komen er wekelijks studenten langs. Dat valt nu eventjes weg," zegt Frederic Dryhoel, woordvoerder van Picanol groep. "Wij zijn volop op zoek naar vooral technische profielen. We hebben daarvoor momenteel een 10-tal vacatures openstaan, in elke afdeling van ons bedrijf. Maar we hebben ook jobs voor bedienden, zoals bij ICT, sales en R&D. Daarom zoeken wij via allerlei kanalen mensen die voor ons komen werken. En daar zijn de broodzakken een onderdeel van."

25.000 broodzakken

Het is al de tweede keer dat de groep personeel zoekt via boodschappen op broodzakken. "Deze campagne is iets groter dan die van een aantal jaren geleden", legt Dryhoel uit. "Nu hebben wij 25.000 broodzakken die we verdelen onder de bakkers in Ieper en in de streek daarrond."

(lees voort onder de foto)

Bedrukte broodzak voor de vacatures bij Picanol Ieper.
Radio 2

Er is minder instroom in deze streek door een laag werkloosheidcijfer

Frederic Dryhoel, woordvoerder Picanol groep

Laag werkloosheidscijfer

"Er is minder instroom in deze streek", zegt hij. Onze provincie heeft een laag werkloosheidscijfer waardoor het moeilijk is om personeel te vinden. "Het zoeken van nieuwe medewerkers is een continu proces geworden. Wij werven nu niet voor volgende week, maar voor de komende maanden." 

Bij picanol werken 1.500 mensen, maar ze zijn dus op zoek naar nog extra volk.

Meest gelezen