Pixabay

Rolstoelgebruikster komt in ijskoude vijver terecht in Merelbeke

In Merelbeke is afgelopen weekend iemand met een rolstoel in een ijskoude vijver terecht gekomen. Een bewoonster van een voorziening voor mensen met een beperking is met haar rolstoel van een wandelpad geraakt en zo in het water terecht gekomen. Een begeleidster en een jogger konden de vrouw redden. 

De namiddagwandeling van “De Heide” – een voorziening voor mensen met een beperking - in Merelbeke is dit weekend op de valreep goed afgelopen. Tijdens de wandeling kwam een bewoonster met haar rolstoel in een ijskoude vijver terecht. Gelukkig werd ze op tijd gered door een begeleidster en een jogger.  

Een heldendaad

“Een begeleidster van de residentie waar de vrouw verblijft is meteen in het water gesprongen”, vertelt politiewoordvoerder Tim Daeze. “Ze kon ervoor zorgen dat de drenkelinge de hele tijd met het hoofd boven water bleef. Omdat de actie gepaard ging met veel geroep, werd er ook een jogger opgeschrikt. Die sprong ook onmiddellijk in het water, en zo zijn ze er samen in geslaagd om de vrouw terug op het droge te krijgen.”

De rolstoelpatiënte werd met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis overgebracht. “Ze stelt het goed. En dat is allemaal te danken aan de 2 helden die in het water sprongen”, aldus Daeze van de politie. 

kasto80

Meest gelezen