Videospeler inladen...

Vaccinatiecentrum in Beringen als eerste officieel van start

In het Vaccinatiecentrum be-MINE in Beringen krijgen op dit moment honderd zorgmedewerkers hun eerste prik. Beringen is daarmee het eerste centrum dat officieel van start gaat in Vlaanderen. Daarmee gaat het twee weken eerder van start dan gepland. 

In de voormalige elektriciteitscentrale van Beringen Mijn is Robin Segers de eerste om het vaccin te krijgen. Robin is thuisverpleger en hij heeft erg uitgekeken naar dit moment. “Voor mij is dit het begin van opnieuw een normaal leven”, zegt hij. 

vrijwilligster

Ellen Giels is ook thuisverpleegster, maar zij zit aan de andere kant van het spuitje. “Ik heb me opgegeven als vrijwilliger om mensen te vaccineren. De volgende acht maanden zal ik dit werk combineren met mijn werk als thuisverpleegster. Veel tijd gaat er niet meer over zijn”, lacht ze. “Maar ik wil graag mijn steentje bijdragen om weer veilig en vrij te kunnen bewegen.”

 Vanavond is Ellen zelf aan de beurt. Een collega gaat het spuitje zetten. “Net onder de huid zou ik zelf nog kunnen, maar het vaccin wordt in de spieren ingespoten, en dat laat ik beter over aan een collega.”

(lees verder onder de foto)

foto: Radio 2

De geleidelijke opstart geeft ons de kans om bij te sturen waar nodig

Coördinator vaccinatiecentrum Beringen Barbara Verbeeck

Hoewel er tot 1200 mensen per dag kunnen gevaccineerd worden, is Coördinator Barbara Verbeeck is blij met de geleidelijke opstart. “Ik vind het ideaal dat er vandaag maar honderd mensen aan de beurt komen”, zegt ze. “Het belangrijkste is dat de trein vertrokken is. En de geleidelijke opstart geeft ons de kans om bij te sturen waar nodig.”

Voor op schema

Ook burgemeester van Beringen Thomas Vints (CD&V) is blij met de opstart. “We zitten twee weken voor op schema”, zegt hij. "De volgende weken zullen we het moeten stellen met enkele honderden vaccins, maar ik hoop dat vanaf begin maart het aantal fors de hoogte ingaat."

Meest gelezen