Vlaamse overheid blijft investeren in  Limburgse natuur: "Troef voor het toerisme en de werkgelegenheid"

Limburg is niet alleen het fietsparadijs, ook wandelaars komen er gretig aan hun trekken, en daarom blijft de Vlaamse regering er investeren in de natuur. Zo gaat er onder meer 740.000 euro naar de gemeenten As, Maasmechelen en Dilsen-Stokkem. "De investeringen zijn goed voor het toerisme en de werkgelegenheid."

Dat geld komt uit het Grindfonds. Want in ruil voor de grindontginning moeten bedrijven die dat doen, geld opzij leggen om te investeren in natuur. Deze keer wordt het geld gebruikt voor een onthaalpaviljoen bij het station van As. In Eisden krijgen de seinhuisjes een renovatiebeurt, en aan de Wissen in Stokkem komt een nieuw belevingscentrum. Ook de wandelpaden in Limburg worden zodanig aangepast dat ze als verbindingswegen kunnen dienen tussen verschillende natuurgebieden.

Limburg verder op de kaart zetten

"De bedoeling van die wandelpaden is dat er een verbinding komt tussen het Rivierpark Maasvallei, en het Nationaal Park Hoge Kempen, twee belangrijke gebieden voor het toerisme in Vlaanderen", zegt Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir (N-VA). "Ze zijn een gigantische grote troef en een katalysator voor het toerisme en de bijhorende werkgelegenheid in onze provincie.  Door deze investering te doen kunnen we Limburg verder op de kaart zetten in Vlaanderen, maar het is natuurlijk ook heel fijn dat eigen inwoners nog meer kunnen genieten van het groen en het landschap in hun eigen gemeente."

Meest gelezen