VOKA Kempen-Mechelen vraagt banken om uitstel betalingen: "1 op 3 bedrijven komt in financiële problemen"

Uit een enquête van ondernemersorganisatie VOKA Kempen-Mechelen blijkt dat 1 op de 3 bedrijven nog voor de zomer in financiële problemen zullen komen. VOKA roept banken daarom op om die bedrijven met nog 5 maanden extra uitstel van betalingen te geven. "De banken zijn al een engagement aangegaan, nu moeten we erop letten dat het niet bij woorden blijft", zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren bij RTV.

Een uitstel van betalingen is al beloofd aan bedrijven die het moeilijk hebben door de coronacrisis. Die belofte moet alleen nog in praktijk worden omgezet, laat VOKA Kempen-Mechelen weten. "De banken zijn een extra engagement aangegaan en dat is een heel goed signaal. Nu moeten we erop letten dat dit niet bij woorden blijft", zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren bij RTV.

"Sommige van onze bedrijven zitten echt diep. 32 procent heeft geen geld meer om hun huur, RSZ of afbetaling van schuld te betalen, tenzij ze daarvoor een lening aangaan. Maar dat is niet ideaal, want dat kost ook geld", legt Laveren uit.   

VOKA wil ook dat er tegen eind februari duidelijkheid komt over bedrijven die nog gesloten zijn, en wanneer zij opnieuw aan de slag kunnen. 

 

Meest gelezen