Tunnels onder Antwerpse Operaplein afgesloten door gesprongen blusleidingen

De tunnels onder het Antwerpse Operaplein zijn afgesloten door gesprongen blusleidingen. Die zijn door de vrieskou van afgelopen week gesprongen. Ook de sprinklerinstallatie werkt niet meer zoals het hoort. Daardoor zijn de kokers van de tunnel in beide richtingen afgesloten. Ondertussen zorgt de afsluiting van de tunnel voor files bovengronds. 

Vandaag komt er een ploeg ter plaatse om uit te zoeken wat er precies hersteld moet worden. De hinder zal waarschijnlijk nog een paar dagen duren. Dit weekend moest ook al de Bevrijdingstunnel van de A12 naar de Antwerpse ring afgesloten worden. Het smeltwater kon er niet weglopen omdat de afvoerputjes nog bevroren waren. Dat probleem is sinds vanmorgen opgelost.

Meest gelezen