lionsbadfestival.be

Roeselaars Lions BAD Festival voor mensen met een beperking gaat online

Er komt dit voorjaar een online editie van het Lions BAD Festival. Dat is een belevingsfestival voor mensen met een beperking en hun begeleiders. De organisatie plant online optredens, dj-sets en doe-momenten. 

Tien jaar lang ging het festival door op het strand van De Panne. Maar vorig jaar en ook dit jaar zou het een nieuwe plaats krijgen, in de Expo Roeselare. Organisator Jeroen Verdonck: "Het is nog niet mogelijk om dit jaar het festival live te organiseren. Vandaar een online editie. We willen de festivalsfeer toch bij de mensen thuis brengen."

Mensen met beperking perspectief geven

Ik denk dat het voor ons doelpubliek - mensen met een beperking - nog belangrijker is om hen perspectief te geven. We brengen hen een boodschap van hoop. Daarom wilden we niet wachten op een live editie. De online editie zal plaatsvinden op donderdag 29 april.  

Gevarieerd programma

De organistoren willen het festival zo interactief mogelijk brengen. Maar hoe kun je mensen met een beperking betrekken bij het gebeuren? Jeroen Verdonck: "BAD is meer dan muziek alleen. We gaan hen een pakket leveren met typische festivalgadgets. Daarin kunnen bijvoorbeeld teksten zitten voor het meezingmoment. Momenteel zijn we nog artiesten aan het contacteren en boeken. Het wordt een mix van dj’s , workshops en interactieve concerten, een mooie variatie." 

Meest gelezen