Radio 2

Bewoners van Marke en Bissegem willen geen "knip" in straat die hen verbindt

Komt er al dan niet een knip in de Driekerkenstraat? Dat is de vraag die de bewoners van Marke en Bissegem momenteel bezighoudt. De Driekerkenstraat verbindt het dorp van Bissegem met buurgemeente Marke. De stad Kortrijk wil een knip uitvoeren, waardoor het onmogelijk is om nog van Marke naar Bissegem te rijden. 

De Driekerkenstraat is een heel drukke straat. Volgens het stadsbestuur te druk. Een knip is er nodig om de verkeersveiligheid en de leefbaarheid van het dorp te vrijwaren. Schepen Axel Weydts (SP.A): "Wij willen een fietsstraat met veel groen en bredere parkeermogelijkheden. Daarvoor moet het verkeer verminderen. Van Bissegem naar Marke zal je nog kunnen rijden, maar omgekeerd niet meer. Dan moet je een beroep doen op de R8. Dat is ongeveer 6 minuten omrijden, wat eigenlijk nog meevalt denken wij."

"Gene knip in de Driekerkenstraat"

Volgens de protestgroep "Gene knip in de Driekerkenstraat" gaat het om een asociale maatregel. De groep verzamelde al meer dan 1.000 stemmen tegen het plan. Woordvoerster Rebecca Kints: "Het is een drukke straat, maar het is een verbindingsweg. Dat wil zeggen dat je verbinding brengt tussen verschillende plaatsen. Waarom zijn we ertegen? Als je die weg afsluit, dan moet dat verkeer elders naartoe. Dan creëer je andere problemen en die willen we voorkomen."

Alternatieven

Volgens de protestgroep is er te weinig inspraak geweest. Er zou een infovergadering komen, maar door corona is die niet doorgegaan. "Er is wel een webinar geweest, maar daar kregen we te horen dat ze wel met ons willen praten, maar dat de knip er toch komt." Tot slot stelt de protestgroep 2 alternatieve mogelijkheden voor. Maar die zijn volgens het stadsbestuur geen oplossing. "We zullen binnenkort argumenteren waarom we die niet goed vinden", zegt schepen Weydts.

Meest gelezen