TVL

Boze fietser die Steven Vandeput aanrijdt, gaat wereldwijd viraal: al 3,6 miljoen (!) keer bekeken

De video van een dronken fietser die in juni vorig jaar Hasselts burgemeester Steven Vandeput (N-VA) aanreed, gaat sinds een maand viraal op YouTube. Meer dan 3,6 miljoen gebruikers keken al naar de video, die bij heel wat kijkers lacherige commentaren uitlokt. De burgemeester reageert verrast. 

In juni vorig jaar gaf de Hasseltse burgemeester Steven Vandeput een interview aan televisiezender TVL. Een man op een fiets, die achteraf dronken bleek te zijn, besloot met zijn tweewieler de burgemeester bewust aan te rijden. "Ik heb er toen niet meer aan overgehouden dan een blauwe plek", vertelt Vandeput. "De man was het duidelijk niet eens met enkele beslissingen die ik heb genomen als burgemeester. De politie heeft de man toen toch maar even meegenomen, want hij bleef ook na de aanrijding moeilijk doen."

Bekijk hier de video van de 'fietsaanslag' op Steven Vandeput:

Het is de YouTube-pagina "Meme Tycoon", die komische video's en afbeeldingen verspreidt, die de video begin vorige maand nogmaals online plaatste. Nu is de Hasseltse burgemeester even wereldbekend. "3,6 miljoen views is wel heel veel", reageert Vandeput verrast bij Radio 2 Limburg. "Ik heb de commentaren onder de video ook gelezen, en ik moet zeggen dat ik het allemaal wel grappig vind." 

En veel commentaar lokt de video inderdaad uit. YouTube-gebruikers van over de hele wereld reageren geamuseerd op de video. Sommigen vergelijken de 'dader' met een mislukte huurmoordenaar of noemen de medewerker van Vandeput - die op het einde van de video de fietser tegen de grond duwt - een pestkop. Anderen lachen dan weer met het feit dat de botsing en de reactie van de burgemeester zo rustig verliepen. 

TVL

Meest gelezen