Videospeler inladen...

BEKIJK - Stroeve start van vaccinaties in Brazilië, uitdager van Bolsonaro wijst naar president: "Hij bedreigt levens"

Ook in Brazilië is de vaccinatiecampagne gestart, maar het land met 211 miljoen inwoners hinkt achterop bij de andere landen in de regio. Dat hoeft niet echt te verbazen, aangezien de federale overheid en president Bolsonaro in het bijzonder vaccinatie niet echt stimuleren. VRT NWS-journalist Mattias Tuyls is in Brazilië en draaide er deze reportage voor "Terzake". 

Op lagere niveaus zijn er wel politici die volop inzetten op vaccinatie, zoals in São Paulo bijvoorbeeld. Mattias Tuyls sprak daar met gouverneur João Doria. Hij heeft vaccins ingevoerd via een Chinese leverancier. Doria wordt wellicht ook de grootste tegenstander van Bolsonaro bij de presidentsverkiezingen volgend jaar. 

Bekijk hieronder de reportage vanuit Brazilië:

Videospeler inladen...

Brazilië is één van de zwaarst getroffen landen ter wereld tijdens de coronapandemie. Het virus kon er, nauwelijks gehinderd door beperkende maatregelen, wild om zich heen slaan. Het land telt zo'n 9,5 miljoen besmettingen op 211 miljoen inwoners, 231.000 mensen lieten tot nu toe het leven. 

VRT NWS is in Brazilië om te onderzoeken hoe het land gebukt gaat onder de pandemie en hoe corona de maatschappelijke en politieke tegenstellingen op scherp stelt. We reizen onder meer naar Manaus, een miljoenenstad in het Amazonegebied, waar de kans om te overlijden aan het virus vele malen groter is dan het wereldgemiddelde.

Meest gelezen