LaPresse

Etna spuwt weer vuur en as, nabijgelegen luchthaven van Catania tijdlang gesloten

Op het Zuid-Italiaanse eiland Sicilië is de Etna opnieuw uitgebarsten. De vulkaan spuwt lava uit een vrij recente krater en stoot enorm veel vulkanische as uit. De luchthaven van Catania, die enkele tientallen kilometers ten zuiden van de vulkaan ligt, was een tijdlang gesloten.

De Etna is de grootste actieve vulkaan van Europa en barst geregeld uit. Ruim twee jaar geleden richtte een uitbarsting gevolgd door een aardbeving veel schade aan. Tientallen mensen raakten gewond en 1.600 woningen raakten beschadigd.

Bekijk hieronder beelden van de rokende vulkaan:

Videospeler inladen...

Omdat de kraters van de vulkaan relatief ver van het bewoonde gebied liggen, richten uitbarstingen meestal weinig of geen schade aan. Maar de aswolken die de vulkaan uitstoot, bemoeilijken soms wel het luchtverkeer in de buurt.

LaPresse

Meest gelezen