Unizo West-Vlaanderen

Henri Decruy uit Izegem is verkozen tot West-Vlaamse starter van het jaar

Henri Decruy uit Izegem is met zijn meubelonderneming "Topp and Legg" verkozen tot West-Vlaamse starter van het jaar. Hij verkoopt designtafels die de mensen volledig zelf kunnen samenstellen: van het tafelblad tot de poten en van de kleur tot het materiaal.

In maart vorig jaar trok Henri Decruy uit Izegem zijn stoute schoenen aan. Hij richtte, net voor de eerste lockdown, een meubelbedrijfje op. Dat bedrijf zorgt ervoor dat klanten helemaal zelf hun tafel kunnen samenstellen. “Een creatief, goed concept en een sterke pitch gaf de doorslag voor de jury”, zegt Wouter Blomme, directeur UNIZO West-Vlaanderen. "Het was voor ons zeer duidelijk dat hij niet zomaar startte, maar veel tijd had gestoken in de voorbereiding. Ook zijn groot enthousiasme en zijn durf op financieel vlak maakt van Henri een uitstekende ambassadeur voor UNIZO West-Vlaanderen.”

Duwtje in de rug

"Het is heel leuk om die erkenning te krijgen", zegt Henri. "Unizo geeft op die manier starters een duwtje in de rug. De titel zorgt namelijk voor extra publiciteit en dat hebben starters écht nodig. Vaak werken we met een beperkt budget, waardoor reclame maken niet altijd even goed lukt. Dat ik die titel gekregen heb, is ook een appreciatie voor al mijn harde werk."

Meest gelezen