stad Scherpenheuvel-Zichem

IJskraampjes aan Lekdreef in Averbode gaan opnieuw open

Een ijsje kopen aan de Lekdreef naast de abdij van Averbode: vanaf woensdag 17 februari kan het weer. De beslissing komt precies op tijd, want volgend weekend krijgen we normaal gezien mooi lenteweer.

Vanaf woensdag 17 februari kunnen de ijskraampjes weer post vatten aan de bekende Lekdreef, in de schaduw van de abdij van Averbode. De omgeving is erg populair bij wandelaars en fietsers. De burgemeesters van Scherpenheuvel-Zichem en Tessenderlo hebben de nodige afspraken gemaakt om alles coronaveilig te laten verlopen. 

Eenrichtingsverkeer

De regels, die ook vorig jaar al van kracht waren, blijven gelden. "Alle ijskramen worden opnieuw opgesteld aan dezelfde kant van de dreef, op het grondgebied van Tessenderlo. Duidelijke nadarafsluitingen en éénrichtingsverkeer moeten ervoor zorgen dat klanten veilig kunnen aanschuiven, zonder de doorgang op de dreef te hinderen", zegt burgemeester Manu Claes (CD&V) van Scherpenheuvel-Zichem. 

Bestellen met mondmasker

Fietsers moeten afstappen in de dreef. Bij het aanschuiven en bestellen aan de kramen is een mondmasker verplicht voor wie ouder is dan 12 jaar. "We vragen de mensen ook een afstand te bewaren van 1,5 meter.  Een mondmasker is verplicht bij het aanschuiven en bestellen. Is het druk in de dreef? Dan vragen we ook aan passanten om even hun mondmasker op te zetten", aldus nog burgemeester Claes.

IJsverkopers tevreden

De uitbaters van de ijskramen zijn tevreden met de veilige en georganiseerde manier van ijsjes verkopen. "Dat was vorig jaar een succes", zegt Peter Vosters van Melkijsje. "Alles is toen erg vlot verlopen. De mensen hielden zich keurig aan de regels. Het toezicht van de politie was na een tijdje eigenlijk overbodig", zegt Peter.

Meest gelezen