Radio 2

Indrukwekkend eerbetoon bij Vandezande in Diksmuide: "Je was zo veel meer dan een werkkracht, je was het DNA van ons bedrijf."

Bij het mechanicabedrijf Vandezande in Diksmuide is er een eerbetoon gehouden aan Geert Ramboer. De man stierf gisteren in Ooigem bij Wielsbeke, na een val van 9 meter. Hij was aan het werk aan een pomp, die water uit de Leie haalt en in de sluis van het kanaal Roeselare-Leie pompt.

Op het bedrijf werd om 14.30 uur en om 17.30 uur een herdenking gehouden. De vrachtwagen van Geert stond centraal op de koer, met een bloemenkrans erbij. Alle werknemers kwamen naar buiten. Ook de familie van Geert was aanwezig. Het werd een aangrijpend eerbetoon. "Je was zo veel meer dan een werkkracht. Je was familie voor ons, het DNA van ons bedrijf.”  

Oorzaak nog onduidelijk

Wat er precies gebeurd is gisteren in Ooigem, is nog onduidelijk. De man was aan het werk aan één van de pompen die water uit de Leie in de sluis van het kanaal Roeselare-Leie pompt. De pomp zit in een soort koker en die koker stond tijdens de werken open. De man viel zo'n 9 meter naar beneden en was op slag dood. Zaakvoerder Chris Vandezande: "Ik heb 30 jaar met hem samengewerkt. Dat kan je niet in 1 pennenstreek uitwissen. Geert is begonnen als lasser en heeft zich geprofileerd als een all-roundman, die bij iedereen hoog aangeschreven stond. Hij was niet bang om jongeren dingen bij te leren. Het zal wel gaan zonder hem, maar het zal verdomd moeilijk gaan."

Meest gelezen