Videospeler inladen...

Jongen van 18 redt hond uit bevroren vijver in Terkamerenbos in Brussel: "Niet getwijfeld"

Arno Verdoodt, een jonge hockeyspeler van 18, heeft vorige vrijdag een hond gered uit een bevroren vijver in het Terkamerenbos in Brussel. Arno zakte tijdens zijn reddingspoging zelf door het ijs, maar kon toch nog de hond en zichzelf in veiligheid brengen.

Arno was aan het joggen in het Terkamerenbos, toen hij plots een opgewonden groep mensen aan de rand van een vijver zag staan. Hij ging een kijkje nemen en zag dat een hond in het ijzige water aan het spartelen was. "De mensen hadden de brandweer al gebeld, maar ik zag dat het dier het niet lang meer zou volhouden. Daarop besloot ik het te redden."

Bekijk hier beelden van de redding (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Kleren uit

Arno trok een deel van zijn kleren uit en voelde vanop de oever hoe dik het ijs in de vijver was. "De mensen raadden me allemaal af om op het ijs te gaan, slechts één persoon moedigde me aan. Ik schoof naar de hond toe, maar toen ik hem net bereikt had zakte ik zelf door het ijs. Dat was vlakbij de fontein in de vijver minder dik dan aan de oever."

Op de buik

Arno kon de hond vastgrijpen en zichzelf weer op het ijs hijsen. Op zijn buik gleed hij terug naar de oever. "Niemand heeft me dat ooit geleerd, maar ik wist dat ik mijn gewicht moest verdelen over het ijs en dat lukte." Op de oever kreeg hij van omstaanders niet alleen applaus, maar ook een jas, een broek en een sjaal om zich te warm te houden tot de brandweer aankwam.  

Beloning

Hond Reggie werd herenigd met zijn baasjes, een engelstalig koppel. "Zij vroegen mijn e-mailadres en hebben me ook een mooi geldbedrag overgemaakt", vertelt Arno.  "Mocht het opnieuw gebeuren, zou ik net hetzelfde doen. Ik heb zelf een hond en dat speelde zeker mee bij het feit dat ik niet getwijfeld heb om het dier in nood te redden."

Meest gelezen