Kerkje van Kuttekoven in Borgloon is verkocht

De nieuwe eigenaar voor het kerkje van Kuttekoven in Borgloon is vastgoedontwikkelaar Kolmont uit Hasselt. Het mooie kerkje, dat bovenop een heuvel ligt, stond al enkele maanden te koop. 

Het pittoreske kerkje van Kuttekoven in Borgloon is uiteindelijk verkocht aan de hoogste bieder, maar die had ook de meest interessante plannen met het bouwwerk. “Er waren verschillende dossiers ingediend en die gingen soms ook over wonen in die kerk”, vertelt burgemeester Eric Awouters (Open VLD-Stroop) van Borgloon. “Maar als we er mensen zouden laten wonen, dan ontnemen we dat mooie kerkje aan de inwoners van Kuttekoven. Want dan is het privébezit.” 

Wandelaars of fietsers kunnen nog altijd even afstappen om in de kerk te gaan kijken

Kolmont werd gekozen uit 16 kandidaten en had ook het meest geboden. De vastgoedontwikkelaar wil de kerk nu ook binnen restaureren en er een stilteplek van maken. Burgemeester Eric Awouters: “Het is vooral de bedoeling dat mensen die voorbij wandelen of fietsen, dat die kunnen afstappen om even in de kerk te gaan kijken. Die mogelijkheid blijft wel bestaan.” Er zouden ook afspraken gemaakt zijn met Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren om het landschap rondom Kuttekoven en het kerkje te bewaren. 

Meest gelezen