Man in Anderlecht loopt CO-vergiftiging op nadat hij vuurkorf had aangestoken in flat om zich te verwarmen

In de Brusselse gemeente Anderlecht is een man onwel geraakt door een CO-intoxicatie in een appartement. De intoxicatie werd veroorzaakt door een vuurkorf die in de flat stond te branden. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De hulpdiensten waren gisteravond rond 20.15 uur opgeroepen omdat er zich in een appartement op het Anderlechtse Albert I-plein iemand onwel voelde. Bij aankomst van de ziekenwagen ging de CO-melder van de ambulanciers meteen af. Daarop werd de flat geventileerd en werd de brandweer opgeroepen.

"Er bleek een probleem met de verwarmingsinstallatie in de flat, en de bewoners hadden daarop beslist zich te verwarmen met een vuurkorf", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeerde niet in kritieke toestand."

De brandweer raadt het gebruik van een vuurkorf in afgesloten ruimtes ten zeerste af. "Daarnaast onderstrepen we nogmaals het belang van het plaatsen van een conform apparaat door een erkende technicus, van een regelmatig onderhoud en verplichte controle door een bevoegde persoon en het voorzien van ventilatie en aanbrengen van verse lucht", zegt Derieuw. 

Meest gelezen