Reporter volgt Yves Lampaert in Iedereen Beroemd: "Zijn ogen moeten blinken om Parijs-Roubaix te winnen"

Wouter Deboot, de fietsende reporter uit Iedereen Beroemd op één, volgt Yves Lampaert 9 weken lang. De renner uit Ingelmunster heeft een grote droom: Parijs-Roubaix winnen. Volgens zijn oom Geert zijn de voortekenen goed: "Yves zijn ogen blinken en dat is nodig om te winnen."

Wouter Deboot uit Meulebeke reed voor Iedereen Beroemd onder meer dwars door Oceanië. "Ik geef voorstellingen daarover. Yves Lampaert kwam kijken naar mijn voorstelling in Harelbeke. Nadien raakten we aan de praat en zo ontstond het plan om hem te volgen in aanloop naar Parijs-Roubaix."

2020 Getty Images

Wouter Deboot heeft al enkele opnames met Yves Lampaert achter de rug. "Het is niet evident. We hebben goede afspraken met zijn ploeg Deceuninck-Quick Step. Ons camerateam laat zich geregeld testen op corona. Het programma van de renners verandert soms. We moeten flexibel zijn en alles kunnen omgooien. Maar Yves is een crème van een gast."

Mont Ventoux

Vanaf vanavond is Yves Lampaert elke dinsdag te zien in Iedereen Beroemd op Één. Wouter Deboot: "Later zullen er ook langere bijdragen te zien zijn op VRT NU. Daarin zal je zien hoe Yves voor het eerst de Mont Ventoux oprijdt. Dat is als voorbereiding op de Tourrit met die col. En het zou natuurlijk fantastisch zijn als Yves Roubaix wint. Het klopt wat zijn oom Geert zegt: zijn ogen blinken nu al meer dan enkele maanden geleden. Die kleurrijke "nonkel" Geert doet trouwens een belofte voor het geval dat Yves wint in Parijs-Roubaix. Zeker kijken!"

Meest gelezen