Archieffoto

Paarden en pony's in beslag genomen in Vremde: "Dieren braken al verschillende keren uit op zoek naar voedsel"

In Vremde zijn zeven paarden en drie pony's in beslag genomen. Dat meldt de Gazet van Antwerpen en is aan onze redactie bevestigd. De dieren leefden er in erbarmelijke omstandigheden. Zo was hun drinkwater bevroren en hadden ze geen eten. Ze zijn nu opgevangen door het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.

De dieren stonden in de wei van een vrouw uit Vremde. Hun drinkwater was bevroren en ze hadden ook geen eten; zo braken ze verschillende keren uit op zoek naar voedsel. Vorige week haalde de lokale politie ze daar weg. 

Intussen zijn ze opgevangen door het Vogel-en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder. "De dieren zijn nu blij dat ze drinkwater en eten hebben", zegt Rudi Oeyen van het Opvangcentrum. "De Vlaamse Inspectiedienst zal nu beslissen wat er met hen moet gebeuren. Ofwel gaan ze - weliswaar onder bepaalde voorwaarden - terug naar de eigenaar of, als de situatie te ernstig is, blijven ze in het opvangcentrum tot er een goede adoptieouder voor hen gevonden is.

Meest gelezen