Radio 2

Bijzonder initiatief in Oudenburg: plastic bloemen en kunstgras moeten omgeving rond glasbollen proper houden

Het is een probleem dat op veel plekken opduikt: lege flessen of gebroken glas rond de glasbollen in plaats van erin. Daarom leggen ze in Oudenburg kunstgras met plastic bloemen aan rond de glasbollen. 

Ze blijven origineel daar in Oudenburg. Na de opvallende kerstversiering in de voorbije kerstperiode, hebben ze nu een nieuw 'groen' idee. Schepen voor Milieu Gino Dumon (sp.a): "Het is zo dat we al enige tijd last hebben van zwerfafval rond de glasbollen. Mensen laten vaak flessen staan of plaatsen er dozen met glas. We denken dat door het verfraaien van de buurt rond de glascontainers, er minder afval zal zijn. Als de omgeving rond de glasbollen mooier is, zet dat inwoners misschien aan om die plek ook proper te houden."

De mosterd in Nederland gehaald

Het systeem zou werken in Nederland. Oudenburg is nu gestart met één proefproject. Als het succes kent, dan komt het kunstgras aan elke glasbol in de stad. En ook het kostenplaatje valt mee. De aanleg van een eerste grasperkje met nepbloemen kostte slechts 200 euro.

Meest gelezen