Radio 2

Carnavalsfeestje in WZC Mariaburcht in Dentergem: "Het is een stap vooruit"

Er gaan meer en meer stemmen op om versoepelingen door te voeren in woonzorgcentra. In Dentergem zijn ze daar alvast mee begonnen, omdat alle bewoners al gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. "Vandaag hebben we een carnavalsfeestje gehouden en morgen is er een eucharistieviering", klinkt het daar.

Een zucht van opluchting weergalmt door het WZC Mariaburcht. "We kunnen weer perspectief bieden aan onze bewoners", zegt Evi Ameele van het woonzorgcentrum. "Gedurende een lange periode hebben we bijna niets kunnen organiseren. Nu kunnen we beginnen versoepelen. De eucharistievieringen komen weer aan bod. We zijn ook aan het kijken voor verjaardagsfeestjes. Natuurlijk enkel nog maar met de bewoners, nog niet met de familie. Maar het is toch al een stap vooruit." 

Binnenkort versoepelingen?

De GEMS, dat zijn de experten, leggen vandaag nog adviezen op tafel om meer bezoek toe te laten in woonzorgcentra of activiteiten te organiseren in de cafetaria. Maar er kan pas worden versoepeld als 90 procent van de bewoners gevaccineerd is en 70 procent van het zorgpersoneel. Dat is in WZC Mariaburcht in Dentergem al het geval. 

Meest gelezen