foto: uitgeverij Baeckens

Stationsgebouw Mechelen-Nekkerspoel omgetoverd tot belevingscentrum voor kinderen

Het oude en gerenoveerde stationsgebouw van Mechelen-Nekkerspoel gaat dienstdoen als belevingscentrum om kinderen meer aan het lezen te zetten. De Mechelse uitgeverij Baeckens neemt er half april haar intrek en zal de voormalige stationshal gebruiken om onder meer vertelmomenten en tentoonstellingen te organiseren. 

Het oude en gerenoveerde stationsgebouw van Mechelen-Nekkerspoel krijgt een nieuwe invulling. De Mechelse uitgeverij Baeckens zal er half april haar intrek nemen. Klaartje De Boeck van de uitgeverij is blij met de verhuizing. "Het is niet alleen een prachtig pand, maar het geeft ons ook de mogelijkheid om activiteiten te organiseren voor jonge kinderen, gezinnen en scholen. Met die activiteiten willen wij volop inzetten op leesbevordering en leesmotivatie. Wij richten ons voornamelijk op kinderen maar ook treinreizigers zullen kunnen genieten van de initiatieven."

Er komt ook een belevingsparcours rond stripheld Geronimo Stilton. In de organisatie van uitgeverij Baeckens zit ook de kinderboekhandel Pardoes. Die winkel verhuist niet mee naar het stationsgebouw en blijft op de IJzerenleen in Mechelen.

Zo zou het beleefparcours in het voormalig stationsgebouw er gaan uitzien.  (c) Baeckens

Meest gelezen