Archieffoto

Student krijgt 60 uur werkstraf: eerste veroordeling voor handel in lachgas door rechtbank Antwerpen

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft voor het eerst iemand veroordeeld voor het verkopen van lachgas. Een student (22) heeft 60 uur werkstraf gekregen. In een garagebox die hij huurde, werden 83 flessen gevonden. Dat was goed voor bijna 270 liter. Hij beweerde dat het voor eigen gebruik was, maar de politie ontdekte dat hij het wel degelijk verkocht via Snapchat. 

Toen het lachgas werd gevonden in de garagebox, beweerde de student dat hij het zelf gebruikte en dat vrienden soms wel eens meededen. Maar de politie ontdekte al gauw dat hij een handel had opgezet. De gevonden flessen hadden een waarde van meer dan 4.500 euro, wat de rechtbank veel vond voor een student zonder inkomen.

Zelfs als de student het gas zonder winst zou verkopen aan anderen, dan nog gaat het om handel, volgens de rechtbank. Die vond de feiten dus ernstig genoeg en gaf de jongeman een werkstraf van 60 uur. 

Meest gelezen