Yves Adams voor Starling Reizen

Vlaamse natuurgids en fotograaf spot zeldzame gele pinguïn op eiland in Atlantische oceaan

Natuurgids Yves Adams uit Koekelare heeft tijdens een expeditie op een eiland in de Atlantische Oceaan een zeldzame gele pinguïn kunnen fotograferen. "Ik wist meteen dat ik een bijzondere vogel voor de lens had."

Yves Adams is al jaren een natuurgids en -fotograaf met een bijzondere voorliefde voor vogels. In niet-coronatijden trekt hij dan ook vaak naar exotische bestemmingen om er bijzondere exemplaren te fotograferen. Hij probeert ook anderen in te wijden in die wondere wereld door te gidsen voor het gespecialiseerde Gentse reisbureau Starling. Het was bij een voorbereidende expeditie voor zo'n reis naar Antarctica dat Adams oog in oog kwam te staan met een felgele pinguïn. Hij aarzelde geen seconde en kon enkele prachtige foto's nemen. Adams nam ze op het eiland South Georgia, ten oosten van Argentinië, op Salisbury Plain. Daar leven naar schatting 100.000 koningspinguïns. 

(lees verder onder de foto)

Yves Adams voor Starling Reizen

"De foto's dateren al van in 2019 maar ik kom er nu pas mee naar buiten. Het is een heel bijzondere waarneming en het zijn ook erg mooie foto's geworden." Pinguïnkenners benadrukken dat het niet om een albinoexemplaar gaat maar om een andere zeldzame kleurenvariatie.

Zo'n bijzondere pinguïn fotograferen is als het grote lot winnen.

Fotograaf Yves Adams

Adams plant alvast om de natuurreis die hij in 2019 voorbereidde ook echt te laten doorgaan. Als corona geen roet in het eten strooit, vertrekt er een groep in 2024. "Misschien is de gele pinguïn ook dan weer van de partij, al acht ik die kans klein", lacht Adams. 

Wie meer natuurfoto's wil zien, kan terecht op de website van Yves Adams

BILLY HERMAN

Meest gelezen