Videospeler inladen...

Zware brand in Leopoldsburg: kind overleden en vader zwaargewond

Bij een zware brand in een woning in de Lommelsesteenweg in Leopoldsburg is een kind van 10 omgekomen. De vader raakte zwaargewond.

De brand ontstond rond 19.45 uur vanavond. Toen de melding bij de hulpdiensten binnenliep, was al meteen duidelijk dat er nog personen in het brandende huis waren. De brandweer kwam ter plaatse maar kon niet verhinderen dat de gevolgen dramatisch waren. "Toen we aankwamen vonden we de vader zwaargewond terug, die persoon werd overgebracht naar het ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven", vertelt Eric Cenens van de politie Kempenland. "Een kind van 10 jaar heeft de brand niet overleefd. We hebben het kind helaas niet meer kunnen reanimeren."  

De moeder was tijdens de brand op haar werk. Ze wordt nu opgevangen door slachtofferhulp

Eric Cenens, politiezone Kempenland

In het huis woonden 4 mensen, de moeder was op het moment van de brand op haar werk. Eric Cenens: "De politie heeft haar moeten verwittigen. De vrouw wordt nu opgevangen door slachtofferhulp." De omstandigheden van de brand worden nu onderzocht door het gerechtelijk lab, een branddeskundige en een wetsdokter. 

Omleiding

Door de brand was de Lommelsesteenweg (N746) naar Lommel een tijdje afgesloten ter hoogte van de rotonde van de Generaal Krahestraat en de Antwerpsesteenweg.

Meest gelezen