Puzzle in a bag

“Puzzle in a bag” is Oost-Vlaamse starter van het jaar: “Ze waren creatief tijdens de coronapandemie”

Het Gentse bedrijfje “Puzzle in a bag” is uitgeroepen tot Oost-Vlaamse starter van het jaar. Ondernemersorganisatie Unizo koos voor het bedrijfje dat puzzels maakt omwille van hun creativiteit en vernieuwing. “Ze hebben iets op de markt gebracht waar veel mensen in tijden van corona nood aan hadden”, klinkt het.

Naar goede gewoonte roept ondernemersorganisatie Unizo elk jaar een “starter van het jaar” uit. In Oost-Vlaanderen ging “Puzzle in a bag” uit Gent dit jaar met de titel lopen. Uitvinders Dimitri Devroe en Niels Desot brachten onder die naam een puzzel op de markt die volledig in het teken staat van de coronapandemie. De puzzel van de 2 jonge ondernemers bestaat uit een grote tekening vol humor en is ontworpen door een lokale designer. Opvallend is dat de puzzel in een zak zit, en niet in een doos zoals de meeste puzzels.

(Lees verder onder de video.)

Creatief en innovatief

“Puzzle in a bag is een fantastische jonge starter”, vertelt Jos Vermeulen van Unizo. “De ondernemers zijn zeer creatief geweest tijdens de coronapandemie en hebben ingespeeld op waar de consument naar op zoek was. Heel veel mensen zaten noodgedwongen thuis, het sociale leven viel stil, en daardoor zijn heel veel mensen beginnen te puzzelen. Dimitri en Niels hebben daar goed op ingespeeld en kwamen met creatieve puzzels op de proppen. Bovendien werkten ze daarvoor samen met heel wat grafische talenten. Dat getuigt echt van ondernemerschap.”

Volgens Vermeulen stak het ondernemersduo er met kop en schouders bovenuit. “Er zijn heel veel creatieve starters en dynamische bedrijven, maar "Puzzle in a bag" is echt uniek. Zij spelen in op innovatie, duurzaamheid én ze zijn creatief.”

"Het journaal" ging in november vorig jaar langs bij "Puzzle in a bag":

Videospeler inladen...

Mooie erkenning

“Ik ben superblij”, reageert ondernemer Niels Desot op het nieuws bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. “Wat begonnen is als een klein project, lijkt nu toch erkenning te krijgen. Dat geeft een goed gevoel.”

Je ziet taferelen die 2020 typeren: een verpleegster op een troon van wc-papier, lockdownfeestjes, Trump en virussen

Niels Desot, ondernemer bij "Puzzle in a bag"

“We wilden er vooral voor zorgen dat puzzels weer wat jonger en hipper zouden worden”, gaat Desot verder. “Daarom kozen we voor een toffe zak in de plaats van een klassieke doos. Op de puzzel zie je allerlei leuke coronataferelen. Je ziet bijvoorbeeld een verpleegster op een troon van wc-papier, je ziet lockdownfeestjes, Trump, en er zijn ook virussen.”

(Lees verder onder de video.)

Groot succes

Toen “Puzzle in a bag” op de markt kwam, bleek het meteen een succes te zijn. “De verkoop ging als een trein”, gaat Desot verder. “We hebben er heel snel 3.000 kunnen verkopen, en ook nu is er een wachtlijst van meer dan 1.000 mensen. We kijken ernaar uit om onze plannen verder te zetten.”

In mei brengen we een nieuwe puzzel op de markt met een tekening van het internet

Niels Desot, ondernemer bij "Puzzle in a bag"

En plannen die zijn er al: “We zijn nu bezig aan een puzzel waarin we het internet gaan proberen te verbeelden. Daarvoor werken we samen met een Gentse designer. De puzzel zou normaal in mei klaar moeten zijn, en we willen hem ook buiten België verkopen.” Later dit jaar zouden er nog 2 nieuwe puzzels op de markt komen.

Jaar van jonge ondernemers

Ondanks het coronajaar, waren er toch veel startende ondernemers in Oost-Vlaanderen. “We hadden veel meer dan 10 ondernemers om uit te kiezen”, lacht Jos Vermeulen van Unizo. “Het coronajaar was een vreemd jaar. Heel wat bedrijven hebben klappen gekregen, maar al bij al bleef het ondernemerschap overeind. We hadden in 2020 zelfs een recordaantal nieuwe starters.” In 2020 waren er meer dan 14.700 starters. Dat zijn er bijna 65 meer dan in 2019. “We zien al verschillende jaren een stijging bij de jonge ondernemers, ook nu, en dat is leuk om te zien.”

Ook "Karrewiet" ging eind vorig jaar langs bij het bedrijf:

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen