Copyright © Kristijn Swinnen

Opnieuw bever gesignaleerd in Rijkevorsels natuurgebied

In natuurgebied De Volharding in Rijkevorsel is opnieuw een bever gesignaleerd. Dat meldt de plaatselijke boswachter Werner Van Hove op zijn twitterpagina. Vorig jaar vertoefde de bever al in het gebied, maar in de zomer was hij plots verdwenen. 

Rijkevorsel verwelkomt opnieuw een bever in haar natuurgebied
De Volharding. Boswachter Werner Van Hove kon het dier vastleggen op camera. Dat vertelde hij aan Radio 2 Antwerpen. Het dier leefde vorig jaar al in het natuurgebied, maar door de lage waterstand van afgelopen zomer was hij plots verdwenen. Volgens Van Hove zat ook de coronacrisis daar voor iets tussen. "Mensen konden nergens naartoe en gingen dan veel wandelen in de plaatselijke natuurgebieden. Dat zorgde voor heel wat verstoring en zo had de bever weinig rust. We dachten dat hij gevlucht was, maar zijn enorm blij dat hij nu terug in De Volharding zit", vertelt de boswachter.
(lees verder onder de tweet)

Van Hove zegt ook dat dit dier geen dammen bouwt zoals we van bevers gewend zijn. "De Volharding is een kleiputtengebied, waar geen stromend water is. Een dam bouwen is daar dus niet nuttig. In plaats daarvan maakt hij zijn burcht in de oever van één van de kleiputten." 

Tijdens de coronacrisis gingen mensen vaak wandelen in De Volharding. Dat heeft de bever waarschijnlijk weggejaagd

Werner Van Hove, boswachter natuurgebied De Volharding

Bevers zijn zeer gesteld op rust. De boswachter roept dan ook op om het dier met rust te laten. Het dier kreeg van hem de naam "De Volharder".

Meest gelezen