Drinkwater in Begijnendijk kleurt door werkzaamheden bruin: "Niet schadelijk"

In Begijnendijk klagen verschillende bewoners over bruin water dat uit de kranen komt. Maar dat is niet het enige probleem, ook de sterke geur van chloor valt op. Zeer waarschijnlijk hebben werken aan de waterleiding op de Betekomsteenweg daar wat mee te maken.

"Er zijn werken aan de waterleiding bezig op de Betekomsesteenweg", zegt Tine Vandermeersch van De Watergroep. "Gisteren hebben we eventjes de toevoerleiding moeten afsluiten, en dat zorgde ervoor dat er kleine ijzerdeeltjes naar boven zijn gekomen. Die zijn niet schadelijk, maar die zorgen wel voor een bruine verkleuring van het drinkwater."

Verschillende inwoners laten hun ongenoegen merken op sociale media. De problemen doen zich vooral voor in Peuterstraat, de Puttestraat,  de Betekomsesteenweg, de Remerstraat, de Tramstraat en de Goreweg.

Onaangenaam maar oplossing in zicht

"We begrijpen dat het allesbehalve aangenaam is om die bruine kleur te zien in drinkwater", gaat Vandermeersch verder. "Alle klanten die gisteren een melding gedaan hebben, worden teruggebeld en er gaat vandaag nog iemand van de Watergroep langs om nieuwe stalen te nemen ter controle van de kwaliteitsnormen." De werken aan de Betekomsesteenweg zijn bijna afgelopen, en dan zou het kleurprobeem van het drinkwater ook van de baan moeten zijn.

Meest gelezen