Speciale cursus leert hoteluitbaters hun buurt beter kennen: "In Valkenswaard weten ze niet wat er mooi is in Hamont-Achel"  

Vanaf maandag kunnen toeristische diensten en uitbaters van vakantieverblijven in Hamont-Achel en Pelt een cursus volgen om meer te weten te komen over het Natuurgrenspark De Groote Heide. "Vaak kennen ze het gebied in hun buurt wel, maar niet daarbuiten."

Het Natuurgrenspark De Groote Heide is een natuurgebied van 6.000 hectare dat zich uitstrekt over Hamont-Achel, Pelt, Valkenswaard, Heeze-Leende, Eindhoven en Cranendock. "Ondernemers kennen hun buurt wel, maar niet altijd wat er verder ligt", zegt Ester van Sambeeck. "Zo weten uitbaters in Valkenswaard soms niet wat er voor moois in Hamont-Achel te zien is.  Die kennis willen we bijspijkeren zodat ze hun gasten goed kunnen informeren."

Natuur en recreatie

De cursus "Gastheer van het Landschap" is voor alle recreatiebedrijven en VVV’s in het gebied. "Het bestaat uit 4 dagdelen waarin alles geleerd wordt over natuur, landschap flora en fauna. Maar daarnaast is er ook het recreatief aspect over waar je kan wandelen, fietsen, iets kan eten of drinken en activiteiten voor kinderen", zegt van Sambeeck.

De cursus die maandag start is al volzet, dus er komen zeker nog vervolgcursussen in het najaar.

Meest gelezen