Facebookpagina Boomkamp

Deze zomer kan je overnachten op een vlot in Zuienkerke: "Er is een composttoilet voor dringende boodschappen"

Deze zomer kan je overnachten op 1 van de 8 vlotten op de grote waterplas in Domein Polderwind in Zuienkerke. Het is een initiatief van de jonge Bruggelingen Tobias Knockaert en Kika Merlin. "Noem het gerust glamping op het water."

Tobias en Kika pakten vorige zomer al uit met overnachtingen in boomhutten in het bos Ryckevelde. Dat sloeg zo goed aan dat ze er een verlengstuk aan breien, maar dan op het water. "We bouwen 8 houten vlotten van 20 m2. Daarop staat een verstevigde tent met een dubbel bed. Je moet ernaartoe met een kano. Dat is avontuurlijk want de vlotten liggen op 50 meter van de kade. Daar staat ook een sanitair blok maar voor dringende operaties is er een composttoilet op elk vlot."

Verankerpunt

Het is niet de bedoeling dat de vlotten ronddrijven op de waterplas in Zuienkerke. Tobias: "Ze moeten blijven liggen. Maar we weten ook dat ze bij sterke wind zullen bewegen ten opzichte van het verankerpunt. Dat zullen we nog uittesten."

Half mei zullen de eerste gasten kunnen overnachten op zo'n vlot.

Meest gelezen