Vega Bike Tielt

Drukte bij fietsenmakers door vroeg lenteweer: "Wie nog koersfiets wil kopen of herstellen, zal snel moeten zijn"

Het voorspelde lenteweer van volgend weekend zorgt voor drukte bij de fietsenmakers. Veel mensen willen nog last minute hun fiets laten herstellen of een nieuwe fiets kopen. "We hebben nog maar enkele fietsen op voorraad en die zijn ook iets duurder", zegt Dries Marichal van Vega Bike in Tielt.

Volgend weekend zouden de temperaturen kunnen oplopen tot 15 graden en dus gaan veel mensen nog vlug even langs bij de fietsenmaker voor een onderhoud van hun fiets. Dat merkt ook Dries Marichal van Vega Bike in Tielt. "Het is gelukkig nog geen stormloop momenteel. Ik denk dat veel mensen nog niet geloven dat het 15 graden zal worden dit weekend. Zij zullen dan morgen of overmorgen langskomen, maar dan is de kans groot dat het al te laat is om de fiets nog voor het weekend terug te hebben. Aan de meeste klanten vragen we dan ook om de fiets voor of na de zomer binnen te brengen, omdat het dan de kalmste periode is."

Om een fiets goed te poetsen, moet je toch zeker 2 à 3 uur uitrekenen, maar daar hebben de meeste fietsenmakers gewoon geen tijd voor

Dries Marichal, Vega Bike in Tielt

Na de winterpauze hebben fietsen vaak nood aan een herstelling of een groot onderhoud. "Al kan je dat ook voorkomen", legt Dries uit. "Als je jouw fiets regelmatig goed onderhoudt, kan je al veel kosten besparen. Door de fiets na elk ritje gewoon terug in de garage te zetten, zal je inderdaad veel sneller terug bij de fietsenmaker staan." 

Minder keuze en duurdere fietsen

Wie nu nog een koersfiets wil kopen, zal snel moeten zijn en zal waarschijnlijk een hogere kostprijs betalen. “We hebben nog wel enkele fietsen op voorraad en er komen nog een paar nieuwe binnen, maar de budgetten tussen de 1.000 en 2.000 euro zijn al gaan vliegen”, zegt Dries. “Er zullen dit jaar ook veel mensen teleurgesteld zijn, omdat ze geen fiets meer zullen kunnen kopen. Zo heb ik gisteren ook al mijn laatste 2 mountainbikes verkocht.”

Meest gelezen