Videospeler inladen...

Geïnterneerde valt vier bewakers aan in gevangenis Merksplas

In de gevangenis van Merksplas heeft een geïnterneerde vier bewakers aangevallen. Hij ging door het lint omdat een afspraak wat verlaat was. De vier bewakers werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. 

Eén bewaker werd gebeten in de arm, een andere liep kneuzingen op en één bewaker werd ook met een stoel geslagen. Een vierde collega was erg aangeslagen door de feiten. 

De psychiater van de gevangenis heeft de geïnterneerde medicatie gegeven om hem tot rust te brengen. Het gaat om een man met zware psychische problemen.

Net vandaag kondigt federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) aan dat hij extra geld vrijmaakt voor cursussen conflictbeheersing in gevangenissen. Op dit ogenblik kunnen gevangenen in 4 instellingen al deelnemen aan zo'n cursus, maar de minister heeft het budget opgetrokken. 

De gevangenis van Oudenaarde is één van de vier gevangenissen in ons land waar gedetineerden kunnen leren hoe met hun agressie om te gaan. "Het Journaal" maakte daarover deze reportage:

Videospeler inladen...

Meest gelezen