Radio 2

Heuvelland verkennen met een offroad step: "Vergelijk het met een mountainebike zonder trappen"

Heuvelland staat bekend om zijn mooie fietsroutes. Je kan er niet alleen met de koersfiets, mountainbike of Vespa de streek verkennen, maar nu ook met een elektrische step.

Het is niet zomaar een gewone elektrische step of trontinette zoals ze daar zeggen, maar een offroad step. Het is dus ook gemaakt om mountainbikeroutes te nemen. "Ideaal dus om de Rodeberg, de Kemmelberg  en Zwarteberg op te rijden", zegt Volcker Van West, van Black Mountain Adventure in Kemmel. 

Iedereen die met een fiets kan rijden, kan met onze offroad steps rijden

Black Mountain Adventure, Volker van West

Offroad als onroad

"Met de steps kunnen mensen zowel onroad als offroad parcours rijden, het hangt er dus vanaf of je een waaghals bent of niet.  Iedereen die met een fiets kan rijden kan met onze offroad steps rijden, al is er een wettelijke minimumleeftijd van 16 jaar om met de steps te mogen rijden", zegt Van West. De steps kunnen maximaal 25 kilometer per uur rijden. En met een volle batterij heb je anderhalf uur tot 2 uur rijplezier.

Je mag wel enkel op de fietspaden rijden en niet op de wandelpaden en je moet ook een helm dragen. 

Meest gelezen