Meetjesland roept op om prikpartner te worden: “Help elkaar bij bezoek aan het vaccinatiecentrum”

Het Meetjesland roept zijn burgers op om prikpartner te worden. Dat is een peter of meter voor mensen die hulp nodig hebben bij het bezoek aan het vaccinatiecentrum.  “Het initiatief is er gekomen omdat er ongerustheid is bij mensen”, zegt Joachim De Paepe van de eerstelijnszone Meetjesland.

In het Meetjesland zijn er vaccinatiecentra in Aalter, Lievegem en Evergem. Een deel van de inwoners moet ook naar het West-Vlaamse Sijsele. De komende dagen en weken zullen de uitnodigingen voor de vaccinaties verstuurd worden. Maar niet iedereen kan even vlot overweg met de computer om zich te registeren. En er zijn ook burgers die bijvoorbeeld geen vervoer hebben om bij die centra te geraken. Zij kunnen allemaal een beroep doen op een prikpartner. Dat zijn vrijwilligers die mensen helpen bij hun bezoek aan het vaccinatiecentrum. 

Als we elkaar ondersteunen, is dat winst voor iedereen
Joachim De Paepe van de vaccinatiecentra

"We zitten al samen een jaar in deze crisis. Het zou ideaal zijn om daar weer samen uit te geraken". De Paepe roept daarom iedereen op om te kijken in je eigen netwerk en zo hulp te bieden aan wie het nodig heeft. “Het is vandaag ook internationale Doe Vriendelijk Dag, ideaal dus om eens aan je buren te vragen of ze hulp nodig hebben”, besluit De Paepe.

Je kan met je vragen ook altijd terecht bij de eerstelijnszone, zegt Joachim De Paepe. Volgens hem hebben mensen nu meer dan ooit vragen en zijn ze bezorgd. “We werken heel intensief samen met alle lokale besturen. Iedereen kan terecht bij ons voor al hun vragen.”  Het callcenter van Evergem is bereikbaar op 09/269.76.50. Dat van Sijsele op 0800/82.166. Het callcenter van Aalter kan je bellen op 09/325.74.75 en dat van Lievegem op 09/396.23.07.

Meest gelezen