Ontdek hier wanneer jouw vaccinatiecentrum de eerste prikjes geeft

Vanaf morgen zijn alle vaccinatiecentra in Vlaanderen klaar om coronavaccins te zetten. Afgelopen maandag werd het officiële startschot al gegeven in Beringen (Limburg), maar vooral vrijdag en begin volgende week gaan de meeste centra open. Dat is iets later dan verwacht, want het was wachten op zekerheid over vaccins en een essentieel computerprogramma. 

Vele centra zaten de laatste dagen met de handen in het haar. Er was onzekerheid over de levering van vaccins. Maar ook het computersysteem Doclr liet op zich wachten. Dat programma registreert alle informatie van de centra en verstuurt ook de uitnodigingen naar de bevolking om gevaccineerd te worden. Ondertussen is er voor de meeste centra verlossing: het computersysteem zou werken en de vaccins zijn geleverd. 

Tegen dinsdag bijna allemaal gestart

Vanaf vrijdag zullen een 20-tal Vlaamse centra de deuren openen om de eerste prikken te geven aan de zorgmedewerkers (huisartsen, thuisverplegers, ...). Maandag en dinsdag openen er opnieuw tientallen centra in Vlaanderen. Tegen 25 februari zouden alle centra voor het eerst moeten draaien. Bekijk hier waar en wanneer het vaccinatiecentrum in jouw buurt open gaat (als alles volgens plan verloopt).

Vanaf maart zijn de 65-plussers aan de beurt. Daarna de hele Belgische bevolking. Een logistiek huzarenstukje om miljoenen mensen tegen het coronavirus te beschermen.

Meer weten?

Meest gelezen