Vaccinatiecentrum Oostende nodigt eerste 60 gebruikers uit per telefoon, omdat het computerprogramma het niet doet

Vanaf overmorgen wordt er ook in de West-Vlaamse vaccinatiecentra ingeënt tegen het coronavirus. Het loopt niet van een leien dakje, omdat er problemen zijn met het computersysteem van de Vlaamse overheid dat de uitnodigingen verstuurt. In het vaccinatiecentrum van Oostende is daarom beslist om de eerste 60 mensen uit te nodigen per telefoon. 

Doclr: zo heet het computersysteem van de Vlaamse overheid. Naast de registratie van alle informatie in de vaccinatiecentra, wordt het IT-programma ook gebruikt om de uitnodigingen te versturen. Op dit moment lukt dat nog niet helemaal. Burgemeester Bert Maertens (N-VA) van Izegem heeft kritiek op het systeem. Daar zijn de eerste vaccinaties pas dinsdag. De Oostendse burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) zegt dat het vaccinatiecentrum van Oostende de eerste vaccinaties vrijdag zal uitvoeren, maar die mensen worden opgebeld. 

Tandartsen

De eerste vaccinaties gaan naar mensen uit de eerstelijnszorg, professionelen uit de medische sector die dicht bij de mensen moeten staan die ze behandelen of verzorgen. In Oostende worden dat tandartsen, zegt burgemeester Tommelein: "Wij gaan de 60 tandartsen van Oostende telefoneren. We zullen vrijdag alles manueel bijhouden. Dat doen we natuurlijk maar één keer, want dat kan niet blijven duren. Dat moet in de nabije toekomst in orde komen, maar op die manier veroorzaken we geen vertraging in onze vaccinatiecampagne. "

Meest gelezen