Provincie Vlaams-Brabant

Slib ruimen op Grote Motte in Rillaar moet waterafvoer bij hevig regenval vergemakkelijken

De provincie Vlaams-Brabant is in Rillaar gestart met een sliblaag uit de beekbedding van de Grote Motte te verwijderen. Die werken zijn nodig om ervoor te zorgen dat de waterafvoer niet tegengehouden wordt bij hevige regenval.

Omdat de Grote Motte in Rillaar op sommige plaatsen moeilijk toegankelijk is, worden de grote middelen ingezet om een sliblaag uit de beekbedding te verwijderen. Dat zijn vooral moeilijke en dure werken. Aan omwonenden wordt gevraagd de vijfmeterzone langs de waterloop vrij te houden, zodat de arbeiders zonder problemen kunnen werken. En die werkomstandigheden zijn niet altijd optimaal, zoals sommige foto's laten zien.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincie Vlaams-Brabant

Meest gelezen