Represented by ZUMA Press, Inc.

Opnieuw rellen bij protest in Spanje tegen arrestatie van rapper Pablo Hasél

In Madrid en Barcelona is het opnieuw tot rellen gekomen bij protesten na de arrestatie van rapper Pablo Hasél. Gisteravond was het in verscheidene steden al tot botsingen tussen manifestanten en de politie gekomen. Daarbij raakten een dertigtal mensen gewond, terwijl vijftien personen werden opgepakt.

Honderden mensen waren vanavond bijeengekomen aan de Puerta del Sol in Madrid en hielden spandoeken met onder meer "Stop de censuur" en "Vrijheid" omhoog. Ze wierpen onder meer flessen naar de politie, die massaal aanwezig was op het plein en de manifestanten uiteindelijk chargeerde.

Ook in Barcelona kwam het tot schermutselingen tussen de politie en betogers. Die laatsten gooiden eveneens projectielen naar de agenten en wierpen ook barricades op met in brand gestoken vuilnisbakken.

BEKIJK hier het verslag uit "Het Journaal"
(en lees verder onder de video):

Videospeler inladen...
Represented by ZUMA Press, Inc.

Lleida

De manifestanten protesteren tegen de arrestatie van Pablo Hasél. De rapper werd dinsdagochtend opgepakt nadat de politie de universiteit in de Catalaanse stad Lleida had bestormd. Daar zat Hasél verschanst om aan een gevangenisstraf van negen maanden voor majesteitsschennis en verheerlijking van terrorisme te ontkomen.

Hasél is berucht om zijn extreme uitspraken in songteksten en tweets over onder meer verboden guerrillabewegingen zoals de marxistische Grapo. Ook noemde hij de vorige koning, Juan Carlos, een maffiabaas. De zaak heeft onder meer een discussie over de vrijheid van meningsuiting in Spanje doen oplaaien.

Ook in Sevilla was er vanavond protest
Represented by ZUMA Press, Inc.
Represented by ZUMA Press, Inc.

Meest gelezen