Pixabay

Straat in Oostakker 6 dagen zonder internet en televisie: "Extra vervelend in coronatijden, konden niet eens werken"

In een straat in Oostakker, bij Gent, hadden de inwoners 6 dagen geen internet. Bij werken in de straat raakte een kabel beschadigd. Thuiswerken zat er dus niet in, rekeningen online betalen ook niet, en mails versturen was ook onmogelijk. Intussen zijn de problemen opgelost. 

Internet maakt steeds meer deel uit van ons dagelijkse leven. En nu we door de coronapandemie gedwongen worden om thuis te blijven, zijn we er nog meer aan verslingerd. Het was dus even wennen toen in een straat in Oostakker het internet uitviel. “We konden plots niets meer doen”, zegt buurtbewoonster Dorine. “We konden geen mails openen, we konden niet thuiswerken en er was ook geen televisie.” 

Geen alternatief

In normale tijden zou het wegvallen van het internet hooguit erg vervelend zijn, maar het zou ons niet zo beperken als nu. “Als dit vorig jaar gebeurd zou zijn, dan zouden we eens een avond naar de cinema kunnen”, zegt Dorine. “Of we zouden op café gaan of met vrienden afspreken. En als het zomer zou zijn, dan zouden we een avondwandeling kunnen maken. Maar dat was nu allemaal niet mogelijk. We hebben de voorbije dagen vooral veel gelezen en gebabbeld. Ik denk dat mijn man mij nog nooit zoveel heeft gehoord”, grapt Dorine. “We hebben ook veel muziek geluisterd en spelletjes gespeeld.”

180 ongelezen mails

Het wegvallen van het internet was vooral vervelend voor wie thuis moest werken. “Een vrouw hier een beetje verder in de straat is terug naar kantoor gegaan”, weet Dorine. “Dat gaat ook niet anders, he. Je kan hier niets doen.”

Het internetprobleem is veroorzaakt door werken in de straat. Er werd een kabel losgetrokken waardoor de buurt 6 dagen zonder internet zat. Intussen zijn de problemen opgelost. “We openden meteen onze laptop, en zagen dat we 180 ongelezen mails hadden. We weten wat we de komende dagen zullen doen”, lacht Dorine. “Maar nu ga ik eerst controleren of er bepaalde betalingen zijn die moesten gebeuren, want ook het online banksysteem lag plat, en we willen geen boete!”  

kasto80

Meest gelezen