Grootste vaccinatiecentrum van het land na één dag alweer dicht door computerproblemen

Het nieuwe vaccinatiecentrum op de Heizel in Brussel blijft vandaag - één dag na de officiële opening - alweer dicht. Het grootste vaccinatiecentrum van het land opende gisteren de deuren, maar door computerproblemen konden de eerste 3.000 mensen niet uitgenodigd worden voor hun prik. Vanaf morgen zou er wel verder gevaccineerd kunnen worden.

Vanmiddag kunnen er weer e-mails en sms'en verstuurd worden. Voor brieven zal het te laat zijn, maar de meeste hulpverleners zoals huisartsen, tandartsen en verpleegkundigen, wisten al dat ze een afspraak hadden. Bovendien kunnen mensen in Brussel zelf kiezen wanneer ze langskomen.

"Het goede nieuws is dat mensen hun uitnodiging vanmiddag nog gaan krijgen, en dan kunnen we morgen weer heropenen en verder werken", zegt Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie. "Als we nu zien dat er weinig mensen zich inschrijven voor morgen en vrijdag, kunnen we altijd nog meer mensen uitnodigen om de sloten zo goed mogelijk vol te krijgen. Zo kunnen we de coronavaccins die we nu ter beschikking hebben snel gebruiken." In totaal moeten er zo'n 4.800 vaccins snel gezet worden.

Meest gelezen