foto: Radio 2

Start vaccinaties in Mechels zorgcentrum voor mensen met een beperking: “Het vaccin zal ons wat meer geruststellen”

In Vlaams-Brabant is vandaag de vaccinatiecampagne in de gehandicaptenzorg gestart. Morgen zijn 4 Antwerpse centra aan de beurt. Eén van die centra is Willekom in Mechelen. 108 bewoners en personeelsleden krijgen er hun coronavaccin. "Wij zijn verheugd dat wij het vaccin morgen krijgen. Het vaccinatieteam is klaar om iedereen die wil een vaccin toe te dienen," vertelt directeur Leen Van Heukelom. 

Het Mechelse Willekom is één van de eerste Vlaamse voorzieningen voor gehandicaptenzorg die een vaccin krijgen. 108 bewoners en personeelsleden krijgen vrijdag hun eerste prik. Directeur Leen Van Heukelom is blij dat zij nu al aan de beurt komen. "Het vaccin zal ons wat meer geruststelling bieden. Bijna iedereen wil ook maar wat graag een vaccin krijgen. Bij de bewoners is er 100 procent bereidwilligheid voor de eerste prik, en bij de medewerkers wil 90 procent zich laten vaccineren."

Bij de bewoners wil iedereen zich laten vaccineren en ook bij onze medewerkers is er 90 procent bereidwilligheid

Leen Van Heukelom, directeur Willekom

Van Hove zegt dat Willekom klaar is om de vaccinaties vlot te laten verlopen. "Samen met de betrokken arts en apotheker hebben wij een vaccinatieteam samengesteld. Zij gaan samen met ons de bewoners en medewerkers van het centrum vaccineren."

Willekom biedt dagopvang en verblijf voor mensen met een beperking. "Wij bieden woongelegenheid aan 24 mensen. Jaarlijks helpen wij ongeveer 250 gezinnen met ondersteuning op verschillende vlakken. Ook die mensen proberen wij te helpen met dagopvang of korte verblijven", vertelt Van Heukelom.

Meest gelezen