© Juan Gaertner/SCIENCE SOURCE

Oproep voor spermadonoren bij vruchtbaarheidskliniek in Antwerpen groot succes dankzij oproep Radio 2

Vorige week deed de fertiliteitskliniek van het ZNA Middelheimziekenhuis bij Radio 2 Antwerpen een oproep aan alle gezonde mannen tussen 18 en 45 jaar om zich aan te bieden als spermadonor.  Op een week tijd hebben al 38 spermadonoren zich gemeld en dat is een record. “We hadden dit echt niet verwacht. Heel het centrum is superenthousiast”, vertelt Dorien Van Belle van ZNA Middelheim.   

Het was dus een vruchtbare oproep, vertelt Dorien Van Belle van ZNA Middelheim. “Door corona hadden we afgelopen jaar maar twee kandidaten. Momenteel staat de teller al op 38 kandidaat donoren. De afgelopen jaren waren er maximaal een tiental mannen, dus we zijn heel dankbaar en enthousiast voor de vele mannen die zich kandidaat hebben gesteld.”

Niet iedereen geschikt als donor

Het is niet zeker dat alle opgegeven mannen uiteindelijke ook echt spermadonor worden. “Van die 38 kandidaten zullen er maar 10 tot 20 procent effectief starten als donor. Dat heeft te maken met het feit dat een groot deel ongeschikt wordt gevonden op basis van alle testen die worden uitgevoerd. Ook zijn er mannen die zelf afhaken omdat ze het engagement niet meer willen aangaan”, zegt Van Belle

Nog steeds welkom om donor te worden

Mannen tussen de 18 en 45 zijn dus altijd welkom bij de fertiliteitskliniek van het Middelheimziekenhuis om spermadonor te worden, aldus Van Belle. “Wij staan nog steeds met heel veel enthousiasme te wachten op kandidaten die zich nog willen melden.” Inschrijven kan via de website van ZNA. 

Meest gelezen