School in Blankenberge supportert voor oud-leerkracht en interim-coach bij Club Brugge Rik De Mil

Beloftentrainer Rik De Mil moet vanavond Club Brugge naar de overwinning loodsen tegen Dynamo Kiev in de Europa League, nadat hoofdtrainer Phillipe Clement besmet bleek met het coronavirus. Directrice van de Sint-Jozef Sint-Pieter school in Blankenberge Carine Jacxsens supportert voor haar oud-collega: "Zoals Rik vroeger zijn leerlingen kon motiveren, zal hij dat vanavond ook met zijn spelers doen."

Vanmiddag moet Club Brugge het in Oekraïne opnemen tegen Dinamo Kiev in de Europa League, maar zonder trainer Philippe Clement en zijn assistenten, die geveld door het coronavirus moeten thuisblijven. Dus mag Rik De Mil, beloftencoach bij Club Brugge, de eerste ploeg trainen straks. Carine Jacxsens is directrice van de Sint-Jozef Sint-Pieter school in Blankenberge en supportert vanmiddag voor haar oud-collega De Mil. "Rik was altijd de trekker van de studierichting 'verkoop' in onze school. Toen hij startte als jeugdtrainer, kon hij dat gemakkelijk combineren met zijn job als leerkracht. Maar op een gegeven moment kreeg hij de kans om beloftentrainer te worden en was die combinatie niet meer mogelijk."

"Hij stuurde gisteren een berichtje dat het -16 graden was toen ze daar aankwamen.

Carine Jacxsens, directrice Sint-Jozef Sint-Pieter Blankenberge

De directrice hoopt dat Club Brugge vanavond zal winnen, maar twijfelt er niet aan dat haar oud-collega daar alles aan zal doen. "Rik zal zeker gepassioneerd zijn. Ik zie hem niet stilzitten op de bank. Hij kon vroeger zijn leerlingen ook altijd goed motiveren en naar een hoger niveau tillen. Dus ik denk dat hij dat vanmiddag ook bij zijn spelers zal doen. Gepassioneerd roepend om Kiev te verslaan", zegt ze. "Ik heb hem gisteren nog een berichtje gestuurd om hem succes te wensen. Het leek hem moeilijk, maar toch haalbaar."

Meest gelezen