Dirk Ramaekers verlaat Jessa en stort zich voltijds op Commissariaat Corona

Dirk Ramaekers stopt als medisch directeur in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en gaat vanaf 1 maart voltijds aan de slag voor het Commissariaat Corona. Als hoofd van de Taskforce Vaccinatiestrategie is zijn opdracht niet te combineren met zijn taken binnen Jessa.

Prof. dr. Ramaekers startte in februari 2015 als medisch directeur in het Jessa Ziekenhuis. In november vorig jaar kwam hij aan het hoofd van de Taskforce ‘Operationalisering COVID-19 vaccinatiestrategie’. Vandaag kiest hij er voor om zich maximaal toe te leggen op de ondersteuning van het beleid inzake de coronapandemie.

Ik heb de voorbije 6 jaren zeer graag voor Jessa gewerkt

Dirk Ramaekers

“Ik heb de voorbije 6 jaren zeer graag voor Jessa gewerkt, om verschillende redenen", zegt Dirk Ramaekers. "In de eerste plaats omdat ik mocht samenwerken met een bijzonder professioneel team van artsen, verpleegkundigen en heel wat andere medewerkers. Ik bewonder hen enorm voor de manier waarop zij elke dag hun job doen. Niet in het minst het voorbije jaar, in coronatijd. Ik wil hen daar zeer oprecht voor bedanken. Daarnaast ben ik Jessa zeer erkentelijk voor de opportuniteiten die ik kreeg."

Deskundigheid

“Uiteraard zijn we fier en blij voor hem dat hij deze kans krijgt", zegt Roel Cleenders, voorzitter van de Raad van Bestuur. "We danken hem voor de deskundigheid waarmee hij zijn taken bij Jessa gedurende de voorbije 6 jaren heeft volbracht en wensen hem alle succes toe met deze nieuwe en belangrijke uitdaging.” De raad van bestuur van het Jessa ziekenhuis zal de komende dagen in samenspraak met de medische raad de opvolging van Dirk Ramaekers bespreken.   

Meest gelezen