Radio 2

Discussie over avondklok Brussel: "Gelijkstellen met Vlaanderen"

Parlementsleden van zowel de meerderheid als oppositie willen dat de avondklok in Brussel wordt gelijkgesteld aan die van Vlaanderen. Dat betekent van middernacht tot 5u 's ochtends in plaats van 22u tot 6u. Onder andere Els Rochette van One.brussels-SP.A acht de tijd rijp. 

De discussie in Nederland over de avondklok, heeft ook Brussel bereikt. Brusselse parlementsleden van N-VA, Défi, MR maar ook One.brussels-SP.A willen de avondklok in Brussel gelijk laten lopen met die van Vlaanderen. Els Rochtette van One.brussels-SP.A: " We merken dat mensen er dagelijks last van hebben. Mensen die die na 10u 's avonds en voor 5u 's ochtends de baan op moeten voor het werk, worden dagelijks geconfronteerd met controles die vaak onaangenaam zijn. Dat duurt intussen al maanden. Maar ook als je na het werk iemand wil bezoeken uit je bubbel, blijft er weinig tijd over. Ik merk dat ook bij mijn eigen kinderen, als zij op bezoek komen, als ze bij hun vader zijn. De tijd is zo om." 

Moeilijke evenwichtsoefening

Maar dus ook bij  andere partijen, groeit de kritiek op de huidige avondklok in Brussel. Zowel parlementsleden van N-VA maar ook langs franstalige kant van MR en Défi vragen minder strenge uren.  "Het debat wordt momenteel nog gevoerd en we kunnen er altijd vragen over indienen", gaat Rochette verder. "Zeker nu de coronacijfers de goeie kant uitgaan, zal dat zeker bespreekbaar zijn. Al mogen we ook niet te snel gaan. Het is geen makkelijke evenwichtsoefening." 

Meest gelezen